Trafikksituasjonen 25-26.11.2011 (Stormen Berit)

Foreløpig situasjon for trafikk med hurtigbåt:

25.11.2011
11:05: Kystekspressen ANS informerer om kansellering i sambandet Kristiansund – Trondheim. Avgangen fra Edøya kl 1240 er kansellert. Dette skyldes værforholdene.

11:29: Kystekspressen ANS informerer om mulig kansellering i sambandet Trondheim – Kristiansund grunnet værforholdene i forbindelse med orkanene «Berit». Ny informasjon følger.

13:15 Avgang 12:00 fra Trondheim til Kristiansund (Mørejarl) går foreløpig som normalt og er på dette tidspunkt på veg videre fra Brekstad mot Kristiansund.

13:30: Hurtigbåt fra Kristiansund til Trondheim (Ladejarl) er nå på veg og det bør være mulig at denne går som normalt fra Brekstad til Trondheim klokka 14:30. Det anbefales å benytte denne båten til Trondheim i stedet for å vente på avgangen 16:00 eller 19:00 fra Brekstad da det er mye mer sannsynlig at disse vil bli kansellert.

14:10: Hurtigbåt fra Kristiansund til Trondheim (Ladejarl) har nå passert Sandstad og er på veg til Brekstad. Båten er 15 minutt forsinket, men kan ta inn noe på grunn av medvind. Normal avgangstid fra Brekstad til Trondheim er 14:30.

15:15: Hurtigbåt fra Kristiansund til Trondheim (Ladejarl) forlot Brekstad kun 8 minutt forsinket. Forholdene mellom Brekstad og Agdenes var i 14:30 tiden relativt gode og Ladejarl hadde ingen problem på strekningen og var i stor grad upåvirket av bølgene. Hurtigbåten fra Trondheim-Brekstad klokka 14:45 (Trondheimsfjord 1) er foreløpig i rute. Vinden har ikke den mest ugunstige retningen nå, men vindretningen er spådd å endres utover ettermiddagen og kvelden samtidig som det er meldt sterkere vind.

16:40: Alle hurtigbåter mellom Brekstad og Trondheim er nå i rute. Avgang fra Brekstad til Trondheim klokka 16:00 og avgang 16:30 fra Trondheim til Kristiansund gikk som normalt.

17:10: Kystekspressen ANS informerer om kansellering i sambandet Kristiansund – Edøya. Avgangen fra Kristiansund kl 2030 til Edøya er kansellert. Det henvises til ordinær bussavgang kl. 2115 fra Kristiansund. Kanselleringen skyldes værforholdene.

17:35: Kystekspressen ANS informerer om kansellering i sambandet Trondheim – Kristiansund. Avgangen fra Edøya kl 1920 til Kristiansund er kansellert. Det henvises til ordinær rutetransport med buss.
Kansellering skyldes værforholdene.

17:40: Hurtigbåt fra Trondheim – Kristiansund (Ladejarl) med avgang 16:30 har passert Brekstad og er på veg videre mot Kristiansund.

17:45: Kystekspressen informerer om innstilt Avgang fra Kristiansund kl 1630 pga teknisk problem med M/S Mørejarl. Dette medfører endringer/ kanselleringer i ruten frem til Trondheim.
Nærmere info vil komme så snart vi har løsninger på alt. transport.

18:30: På strekningen Hareid – Ålesund har det skjedd et uhell i dag da en stor bølge har slått inn over fronten på hurtigbåten. Uhellet skjedde med Tideekspress som er en hurtigbåt med kapasitet på 296 passasjerer, noe som medfører at båten er større enn noen av hurtigbåtene som benyttes på Trøndelagskysten. Uhellet har ingen påvirkning av trafikken mellom Trondheim og Brekstad. Det er likevel usikkert om reservebåten Agdenes kan settes inn i ruta fra Trondheim til Brekstad i kveld klokka 20:30 med retur lørdag klokka 08:30.
Hurtigbåten Mørejarl, som normalt skulle gjennomført denne ruten har tekniske problem.

18:45: Ferga Ørland som går mellom Brekstad og Agdenes har foreløpig holdt rutetidene sine. Erfaringsmessig er denne ferga meget stabil og det skal mye bølger til før den må innstille. Bilde til høyre er tatt i dag klokka 14:40.

20:00: FosenNamsos Sjø informerer om kansellering i sambandet Trondheim-Brekstad. Avgangen fra Trondheim kl 2030 er kansellert. Alternativ transport som følger: Lensvik: Kystekspressenbussen til Orkanger, Taxi videre. Brekstad: Hurtigbåt til Vanvikan, buss videre.

20:55: Ferge Ørland har fra og med 19:30 sluttet å gå mellom Brekstad og Agdenes på grunn av dårlig vær.

21:55: FosenNamsos Sjø informerer om kansellering i sambandet Trondheim-Kristiansund. Avgangen fra Edøy lørdag kl 0900 er kansellert. Dette grunnet værforholdene.

22:00: FosenNamsos Sjø informerer om kansellering i sambandet Kristiansund-Trondheim. Avgangen fra Brekstad lørdag kl 0830 er kansellert. Alternativ med buss blir satt opp.

26.11.2011
09:55: Ferga Brekstad-Agdenes er i dag tilbake i vanlig rute.

13:30 Etter at Mørejarl fikk tekniske problemer i går i Kristiansund, har den i dag forflyttet seg til Trondheim. Hurtigbåtene skal dermed være klar for normal drift fra og med avgang fra Trondheim klokka 14:30.

Vi minner om at du kan følge båtene på egen side.

This entry was posted in Trafikkmeldinger. Bookmark the permalink.

Comments are closed.