Nye hurtigbåter fra 2014

Boreal Transport Nord vil fra 2014 drive hurtigbåtruten mellom Trondheim og Brekstad/Kristiansund. I henhold til Adressa ser ut til at tilbud om nye båter og kvaliteten på dem har vært utslagsgivende. I følge AtB vil det bli økt kapasitet på «Pendlerbåten» Trondheim – Brekstad og Trondheim – Vanvikan, samt kiosk og økt ruteproduksjon mellom Trondheim og Brekstad m/mellomsteder. Før det endelige ruteopplegget og kvaliteten på de nye båtene  er endleig på plass vil det være vanskelig å vurdere den faktiske forbedringen for pendlere, eller om forbedringene først og fremst kommer for andre reisende eller på andre strekninger.

Boreal har tidligere erfaring med nye båter som skaper problemer og vi håper de har tatt lærdom av de erfaringene de fikk fra sambandet Tromsø – Harstad. På sambandet Tromsø-Harstad gikk det så langt at Troms Fylkeskommune vurderte å si opp avtalen med Boreal etter 2 års drift. I henhold til Fosna-Folket 22.11.2012 skulle båter tilsvarende de som brukes på strekningen Tromsø-Harstad også benyttes i Sør-Trøndelag. I følge AtB stemmer ikke dette, men vi vil få nye båter fra samme båtprodusent som for Trondheimsfjordbåtene, men de skal ha en litt annen skrogtype med et rent fortrengningsskrog i stedet for halv-planende skrog som de tidligere har benyttet på karbonkatamaranene sine.

 

This entry was posted in Aktuelle saker. Bookmark the permalink.

Comments are closed.