FosenNamsos fortsetter også etter 2014

I følge Hitra-Frøya har har AtB og FosenNamsos Sjø i dag underskrevet kontrakt for drift av hurtigbåter etter 2014. Boreal fikk ikke medhold i Hammerfest tingrett i sin klage, og det midlertidige forbudet mot at Atb kan skrive kontrakt med FosenNamsos sjø ble opphevet.

Etter det vi erfarer vil følgende båter bli brukt:

  • Kystekspressen: 2 båter med 275 passasjerer , produsert av Brødrene Aa, basert på Krilo Carbo, men vil kun ha en etasje (41 meter lang, 4 meter lenger enn dagens Kystekspressen). Båtene vil få betydelig mindre motor enn i dag med 2x1440kW mot dagens 2X2320 kW. Video av Krilo Carbo finnes på Youtube. Båtene settes inn i mars og desember 2014 og vil få vannjet. I overgangsperioden vil dagens jarler bli benyttet. Disse tilfredsstiller alle krav med unntak av miljøkrav.
  • Omvendt pendlerbåt: Bruk av en av dagens Trondheimsfjord bygd i 2008. Båtene vil bli oppgradert med ny motor,  vannjett og bli klargjort for bauganløp.
  • Reservebåt vil ligge i Trondheim.

Oppdatert 26.2.2013:
FosenNamsos Sjø har lagt ut pressemelding om det nye tilbudet. AtB har også lagt ut pressemelding på sine sider.

This entry was posted in Aktuelle saker. Bookmark the permalink.

Comments are closed.