Full båt 27.9.13 kl 14:45

14:45 avgangen fra Trondheim på fredag var full allerede 15 minutter før avgang. Over 30 personer kom ikke med båten. Dette går ut over de som skal hjem på fredags ettermiddag. Virkelig ille er det for de som skal hente barn i barnehage og SFO. Skal en kunne bo på Ørland og pendle til byen må en ha større forutsigbarhet enn dette. Det er også personer som skal på jobb og ta vakter i f.eks. helsesektoren.

Kapasiteten er sprengt i dag på sambandet Trondheim – Brekstad i rushperioder, spesielt på torsdag og fredag ettermiddag. Likevel har AtB og STFK valgt å prioritere nye anløp til Hitra i ny anbudsperiode fra 2014. Dette er aldri diskutert hverken økonomisk, i forhold til miljø, eller nyttevurderinger i noen utredninger. Det er klart at det blir et miljøproblem når en båt med plass til 275 passasjerer skal frakte 5-7 passasjerer til Hitra når en i tillegg har fått styrket bussambandet både morgen og ettermiddag på samme strekningen. Særdeles dyrt for Fylkeskommunen er det også. De reisende til Brekstad må være med å betale denne prioriteringen både gjennom høye billettpriser, forsinkelser og fulle båter.

Oppdatert 17:30
Også 16:30 avgangen har vært full og pendlerbåten har måtte ta en ekstratur klokka 17:20.
fra Trondheim. På begge avganger i dag har det vært over 30 gjenstående personer og passasjerer som kom mindre enn 30 minutt før avgang fikk ikke være med. For å være sikker på å være med på fredager må nå pendlere møte opp mer enn 30 minutt før avgang. Dette er uholdbart. De siste årene har mange pendlere unngått å pendle til Trondheim på fredager. Det kan ikke være slik at tilbudet blir ytterligere redusert. Det vil komme ny avgang på fredager klokka 16:50, men denne har ingen betydning for passasjerer som ønsker å ta 14:45 båten. Vi frykter dessuten at flere som ønsker å ta 16:30 avgangen til Brekstad vil bli ytterligere nedprioritert og vil bli holdt igjen til 16:50 båten.

This entry was posted in Trafikkmeldinger. Bookmark the permalink.

Comments are closed.