Nybåten Terningen er sjøsatt

De nye båtene som skal erstatte Ladejarl og Mørejarl heter Terningen og Tyrhaug. De nye båtene skal ta 275 passasjerer og er produsert av Brødrene Aa. De er basert på basert på samme design som Krilo Carbo, men vil kun ha en etasje (41 meter lang, 4 meter lenger enn dagens Kystekspressen). Båtene vil få betydelig mindre motor enn i dag med 2x1440kW mot dagens 2X2320 kW. Video av Krilo Carbo finnes på Youtube. Terningen settes inn i mars og Tyrhaug i desember 2014. Begge båtene får vannjet. I overgangsperioden blir dagens jarler bli benyttet.

Nå er den første båten Terninen sjøsatt og Brødrene Aa har lagt ut bilder på sin Facebookside. Disse er vist under. Vi regner med at den vil bli overlevert FosenNamsos og satt i drift rundt midten av mars.

terningen1

terningen2

terningen3

Oppdatert 10.3.2014 – Videoer av Terningen

 

This entry was posted in Aktuelle saker. Bookmark the permalink.

Comments are closed.