Passasjer skadet i Trondheim da hurtigbåt kjørte inn i kaia

Adressa og NRK melder at en passasjer ble skadet da hurtigbåten Agdenes på tur fra Vanvikan kjørte inn i kaia i Trondheim. Dette er den andre ulykken på litt over en uke i Trondheim. Mandag 17.3 knustes et vindu på hurtigbåten mot kaikanten da Trondheimsfjord II skulle legge til i Trondheim (se bilde under).

Også tidligere i år har det vært flere hendelser i forbindelse med kaier. Mandag 10.3 ble en trepåle på kaia på Brekstad knekt da Ladejarl traff kaia for hardt. Dette kommer i tillegg til skader på kaianlegg i Lensvik og Vanvikan på grunn av dårlig vær i januar. Kaia på Lensvik ble så ødelagt at fra cirka 1.april vil en av de gamle flytebryggene i Trondheim slepes til Lensvika og legges på utsiden av det eksisterende kaianlegget.

Uhell av denne typen er heller ikke uvanlig i andre deler av landet. I desember var det to lignende uhell. I Rogaland kjørte en hurtigbåt inn i kaia på Skjøvik. I Møre og Romsdal ble 3 personer sendt til legevakt etter at en hurtigbåt kjørte inn i kaia på Hareid. I Troms ble hurtigbåten skadet da den 11.3.2014 den kolliderte med kaia i Tromsø.

trh_fj_2_skade
Trondheimsfjord II ble skadet ved samme kai som dagens uhell

 

This entry was posted in Aktuelle saker. Bookmark the permalink.

Comments are closed.